10.7.2009

Maastosarja 2009 - Viimeisen kisan lähtötilanne

Otin Excelin käteen ja laskeskelin vähän tämän hetkistä tilannetta M2-10 luokassa.





Jarno Siltanen johtaa tällä hetkellä sähkökrossin maastosarjan M2-10 luokkaa 18 pisteen turvin. Sarjan lopputulokset lasketaan "kolme parasta tulosta neljästä" periaatteella, eli huonoin tulos pudotetaan pois loppupisteistä.


Kun katsoo tilannetta yllä olevan taulukon mukaan, johon on listattuna kahden parhaan kisan tulokset, niin kärjen osalta tilanne on jännittävän tasainen. Siltanen ja Eskelinen ovat tasapisteissä ja Luopajärvi peesaa 8 pisteen päässä. Neljäntenä oleva Salmén on jo ulkona voittokamppailusta.

Taulukon viimeinen sarake on "Ero yhteissijoitukseen". Sarakkeesta näkee eron sijoituksissa yhteispistemäärään. Eli jos luku on negatiivinen, niin kuskilla on kaksi vahvaa sijoitusta alla, mutta kolmas tulos on joko tekemättä tai muuten vaan mennyt heikommin. Näillä kuskeilla on mainiot mahdollisuudet nostaa sijoituksia sarjan lopputuloksissa.

Oma sijoitukseni on tällä hetkellä yhteistilanteessa 14. ja takana kärkkyy vielä kovia nimiä. Viimeiseen kisaanlähdetään taas hakemaan B-finaalipaikkaa ja koitetaan parantaa tämän hetkistä sijoitussaldoa (sijat 13, 16, 17).

Maastosarjan viimeinen kisa: Hyvinkää 18.-19.7.2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti