10.6.2009

Kisaraportti: Maastosarja 2009 #1 - Jyväskylä

Ajoin ensimmäisen virallisen, eli lisenssin alaisen kisani Jyväskylän Murskaamontien radalla 16.-17.5.2009. Osallistuin kisaan ajaen takavetoautoissa SM- ja kansallisen luokan...

Alla rc10.fi:n foorumille kirjoittama raporttini:
Noniin, ekat takavetoskabat ja ekat SM-kisat takana. Kuukausi sitten lunastin rullaavan B4:n ja sitä ennen kokemukset takavedolla ajamisesta rajoittuivat Släshin pyörittelyyn. Onneksi Jyväskylän radalla pääsi treenaileen jo viikkoa ennen kisoja, niin tuntuma ja auton logiikka alkoi pikkuhiljaa löytymään. Tarkkoja tavoitteita ei oikein ekaan kisaan asetettu, osallistujia oli takapotkussa kai 32kpl, niin B-finaaliin pääsy muodostui kuitenkin pikkuhiljaa tavoitteeksi.
Alkuerät menivät tasaisesti kierrossijoitusten ollen joukon puolivälissä. Auto pysyi hienosti kasassa yhtä siipitelineet hajoomista lukuunottamatta. Suoritukset riittivät B-finaalin 8. ruutuun.

B-finaalin Ensimmäinen lähtö meni kohtalaisen sekavissa tunnelmissa, kun sählättiin porukalla oikein huolella ja kierroslaskenta pudotti minulta yhden kierroksen. No erän jälkeen tilanne korjattin ja tulokseni oikeutti 5. sijaan. Toinen lähtö meni itseltäni putkeen ja pääsin kärkipäähän jo ensimmäisellä kierroksella muiden kaadellessa edestä. Ajo tuntui hyvältä ja ajelin varmistellen 3. sijalle.

Yhteistulokseksi tuli 3+5=8 ja kun lähtöjen tulokset menivät sopivasti ristiin, niin tulokseni oikeutti 3. sijaan. Sijoitus oli paljon parempi, mitä osasi odottaa varsinkin, kun B-finaaliin pääsy oli ollut jo hilkulla.

Sunnuntaina kansallisesta tuli 3. sija, joka oli myös hyvä tulos, kun edelle pääsi vain Jose ja edellisen päivän M2-10 voittaja, elikkä J.Siltanen.