10.6.2009

Kisaraportti: Winter Jumps 2008-2009 #1 - Jyväskylä

Ensimmäinen kisa, jonka ajoin pikkuautoilla oli 26.10.2008, Jyskässä sijaitsevan Komasin tiloissa. Tiloissa järjestettiin talvikaudella ajettavan Winter Jumpsin ensimmäinen osakilpailu.

Autona minulla oli neliveto, Kyoshon Lazer ZX-5 rtr. Kuskeja oli sarjassani (M4-10) massiiviset seitsemän kappaletta. Viisi kuskia niistä oli SM A-finaali tasoa ja sitten minä ja Miro keltanokkina.

Autoni pohjalevy katkesi näppärästi viimeisissä harjoituksissa, joten mekkasin hikihatussa autoa kasaan ennen ensimmäistä alkuerää. Sain sen valmiiksi juuri ja juuri ennen eräni alkua, mutta lauteille noustessa huomasin, että etudiffi oli myös rikki. Ensimmäinen alkuerä ajettiin sitten takavetoisella autolla. Miro hyppäsi kai kolmannella kierroksella ohi alastulosta ja hänen autosta hajosi moottori (kuva: M.Korvenmaa). Hänen kisat jäivät silloin siihen.

No päästiin sitä pikkuhiljaa ajelemaan, vaikkakin melkoista kierroksella ohittavien väistelyä se olikin. Auton säädöt olivat hukassa ja en ollut silloin kuullut vielä edes pitoaineesta.

Sijoitukseksi tuli 6/7, joten tavoite toisen keltanokan voittamisesta täyttyi.

Tässä RC10-foorumille kirjoittamani kommentti. Tekstistä kumpuaa pientä pettymystä auton kestävyyteen:
Oltiin tänää kahden kuskin voimin Winterjumpseissa. Kolme kertaa ländistä ohi, saldona: yksi repeytynyt pohjalevy ja selkäranka + etu tukivarsi + 1 kpl moottorin roottoreita säpäleiksi.

Huomio:
Lazerin runko vääntyy ilmeisesti jotenki vammasesti isossa iskussa. Se purkaa voimat moottoripukin kautta moottoriin ja moottori pohjaa maahan. Betonille ländätessä lopputulos on joko roottorin akselin vääntyminen/katkeaminen tai magneetin säpäleiksi meno. Näbbärää!
Lopputulokset

Kuvaamani video yhdestä M2-10, eli takavetoisten A-finaalista:
Winter Jumps 2008-2009 Jyväskylä - A-Final - 2WD

Kuvia:
Matti Korvenmaan kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti